Tietoa meistä

Lamello

Lamellokone ja -palat, lamellojyrsin, lamelloliitos, lamellijyrsin, keksikone, keksiliitos tai nykyään jopa biscuit jointer; rakkaalla lapsella on monta nimeä, eikä tässä tullut mainittua läheskään kaikkia. Lamello on jo vuosikymmeniä tarjonnut apua liitosongelmiin ja kaikki alkoi puusepästä, joka halusi parantaa toimintatapaansa. Liitoskappaleen ovaali lamellimainen muoto oli lähtökohtana, siitä syntyi nimi Lamello.

Lamello liitosmenetelmä syntyi, kun oli tarve kehittää uusia keinoja liittämiseen lastulevyn käytön levitessä. Lamello systeemin keksi sveitsiläinen puuseppä Hermann Steiner omaan käyttöön jo vuonna 1954.

Ajan kuluessa muutkin kiinnostuivat Steinerin Lamello-menetelmästä. Kysynnän kasvaessa Steiner perusti yrityksen, jossa hän alkoi valmistaa liitoskoneita ja liitospaloja. 1970-luvun alussa Lamello rantautui myös Suomeen, mutta käyttö oli pitkään vähäistä.

Vuonna 1983 perustettiin Suomen Lamello Ky, joka auttoi puuseppiä näkemään Lamello-liitoksen edut. Ajan mittaan liitosta on alettu käyttää mitä moninaisimmissa töissä ja useilla eri materiaaleilla.

Vuosien saatossa Lamello on levinnyt ympäri Suomen ja koko maailman tuotteiden kehittyessä jatkuvasti vastaten kiristyvän kilpailun asettamiin haasteisiin. Lamello haluaa jatkuvasti kehittyä liitostekniikan saralla.

Vuonna 2001 Lamello esitteli Invis-magneettiruuvin ensimmäisen sukupolven, josta myöhemmin kehittyi Invis Mx-liitoskappale ja edelleen parannettu Invis Mx2.

Vuonna 2009 kääntyi uusi lehti Lamellon tuodessa markkinoille P-System liitosmenetelmänsä ensimmäiset tuotteet. Tästä aukeni kirjaimellisesti uusi ura (profiiliura) Lamello-liittämiselle. P-System liitoskappaleet CNC-työstömahdollisuuksin ja Zeta P2 liitoskone tarjoaa puusepille erinomaiset mahdollisuudet tehdä mitä erilaisimpia kalusteita.